جاده های ایران بحران سازند. خودروهایی هم هستند که آن طور که باید ایمنی لازم را برای سرنشینان فراهم نمی کنند و در نهایت، خطاهای انسانی، منجربه وقوع حوادث ناگوار می شود. اما در این بین می توان با رعایت نکاتی از وقوع حوادث جاده ای جلوگیری یا در صورت وقوع حوادث به خود یا افراد آسیب دیده کمک کرد؛ نکاتی که رعایت کردنشان آنقدرها هم سخت به نظر نمی رسد. برای دانستن شان خواندن این صفحه را از دست ندهید.
اقدامات ایمنی درحین وقوع حوادث جاده ای
- نخستین اقدام دربرخورد با خودروی تصادفی خاموش کردن موتور خودرو، سنگ چین کردن اطراف چرخ ها، گذاردن دنده در مخالف جهت شیب، کشیدن ترمز دستی و برداشتن سرباتری خودرو است.
- بلافاصله علایم هشدار دهند را برای رانندگان عبوری برقرار کنید و 100 متر قبل از محل تصادف، جاده را سنگ چین کرده و دیگر رانندگان را از وضع موجود مطلع کنید.
- اگر خودروی شما لیز خورد، بدون ترمز گرفتن پدال گاز را رها کنید و با خونسردی فرمان را در جهت حرکت خودرو بچرخانید تا خودرو به طور مستقیم در مسیر صحیح قرار گیرد؛ تا زمانی که خودرو به حالت مستقیم در نیامده، از دنده سنگین تر استفاده نکنید.
- چنانچه در سطح جاده بنزین، روغن، گازوییل و مواد لغزنده ریخته شده، با مقداری خاک یا شن روی جاده موقعیت تصادف را ایمن کنید.
- به هیچ وجه مصدوم مشکوک به آسیب ستون مهره ها را جا به جا نکنید.
- چنانچه موتور خودرو دچار حریق شد، هیچگاه در کاپوت جلو را کاملا باز نکنید؛ کاپوت را به اندازه ورود شیلنگ کپسول اطفا باز کرده و مواد کپسول را با فشار زیاد به طرف موتور بپاشید.
- هیچگاه مصدوم را قبل تثبیت وضعیت، بی حرکت کردن گردن و اندام های آسیب دیده، کنترل خونریزی و... از خودرو خارج نکنید، مگر به ضرورتی مانند احتمال انفجار یا خطرات محیطی و پیرامونی.
- به هیچ عنوان فرد دچار مشکل و حمله قلبی را وادار به راه رفتن نکنید (حتی چند قدم)؛ هر حرکتی سبب بالا رفتن فعالیت و فشار به قلب می شود، پشت صندلی را بکشید و او را پشت فرمان در حالت استراحت قرار دهید.
- در صورت فرو رفتگی فرمان به قفسه سینه راننده، با آزاد سازی ضامن و عقب کشیدن صندلی نسبت به آزاد سازی مصدوم اقدام لازم را انجام دهید.