سرتاسر کشور عزیزمان ایران سرشار از جاذبههای گردشگری زیبا و دیدنی است. از دریاچه شگفتانگیز مهارلو تا دخمههای باستانی زرتشتیان، مکانهای خارقالعادهای در ایران وجود دارند که شما را فرا میخوانند. اگر شخصیتی ماجراجو دارید توصیه میکنیم قبل از آن که دیر شود به جاهای دیدنی ایران سر بزنید. هر کدام از این مکانها که به شما نزدیکتر هستند را در اولویت قرار دهید. امیدواریم با مطالعه این مطلب شور و شوق سفر در قلب شما بیدار شده و کولهبار خود را برای بازدید از آنها ببندید.
۱. غار نمکدان قشم
غار نمکدان قشم بزرگترین غار نمکی جهان است و 6600 متر طول دارد. این غار در 90 کیلومتری شهر قشم و 2 کیلومتری ساحل واقع شده است. پس همزمان با ساحلگردی میتوانید از این غار 570 ساله دیدن کنید. طی تحقیقات انجام شده، تنفس از هوای داخل غار میتواند به بهبود بیماریهای تنفسی مانند آسم کمک کند. مجسمههای نمکی شکننده، رودخانههای نمکی و خفاشهای کوچک چیزهایی هستند که میتوانید انتظار آنها را داشته باشید.
درون غار نور کافی وجود ندارد پس برای نگاه دقیقتر به بدنه قندیلها کافی است یک چراغقوه پرقدرت به همراه داشته باشید. نمکهای داخل غار خاصیت دارویی دارند پس، از چشیدن آنها نترسید!
۲. دخمههای زرتشتیان
در آیین کهن زرتشت، هنگامی که شخصی فوت میکرد این ترس وجود داشت که بدن او توسط شیاطین آلوده شود. به همین دلیل، زرتشتیان بدن شخص را در بالای برجهایی با نام برج خاموشان یا برج سکوت قرار میدادند تا خوراک پرندگان شکاری شوند.
برج خاموشان یزد مکانی اسرارآمیز است که شما را کمی با دنیای مردگان آشنا میکند. این برج در 15 کیلومتری شهر یزد و در حوالی منطقه صفائیه روی یک کوه کم ارتفاع قرار گرفته است. شاید جالبتوجه باشد که این روش تدفین تا قبل از دوره پهلوی رواج داشت اما در این دوره ممنوع شد.
بازدید از دو دخمه این برج یعنی دخمه بزرگ مانکجی و دخمه گلستان حدود 1 الی 2 ساعت زمان نیاز دارد اما برج سکوت یکی از جاهای دیدنی ایران است که قطعاً حسی متفاوت به شما خواهد داد.
۳. روستای کندوان
کندوان یکی از زیباترین روستاهای ایران است. تاریخچه غارهای کندوان به هفت هزار سال پیش میرسد. اما حدود 700 سال پیش، زمانی که مغولها به ایران حمله کردند، مردمان منطقه آذربایجان شرقی برای حفظ جان خود به سمت غارهایی فرار کردند که اکنون همانند کندوهای عسل در 18 کیلومتری شهر اسکو خودنمایی میکنند.
کندوان تنها روستای صخرهای جهان است که هماکنون اهالی آن پذیرای گردشگران هستند. هنگامی که به این روستا نزدیک شدید، نفسی عمیق بکشید و از هوای بینظیر آن لذت ببرید. توجه ویژه گردشگران داخلی و خارجی به کندوان باعث شده اقامتگاهها و هتلهای زیادی در حوالی روستا ساخته شود؛ پس نیازی به نگرانی برای محل اقامت وجود ندارد. سوغاتیهای این روستا همانند صنایع دستی، خشکبار و عسل میتواند تا مدتها خاطره خوش سفر را در یادتان باقی نگه دارد.
۴. کاریز کیش
کاریز کیش یک شهر زیرزمینی با معماری تاریخی و یکی از خیرهکنندهترین جاهای دیدنی ایران است. این کاریز در قلب تنها جزیره مرجانی دنیا قرار دارد. صدفها و مرجانهایی با قدمت چند هزار ساله سقف شهر را پوشاندهاند. تنها مسجد مرجانی جهان نیز با سقفی پر از سنگواره و فسیل دریایی در این شهر زیرزمینی ساخته شده است.
در سفر به این مکان دیدنی بازدید از موزه خلیجفارس، پایاب کهن قنات، چاههای کاریز، عکاسخانه و تصفیهخانه طبیعی آب را فراموش نکنید. خاک این کاریز خواص درمانی داشته و در گِلدرمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
هوای قنات همیشه خنک است و در طول سال تغییری نمیکند. پس فرقی ندارد که در کدام فصل به کیش سفر میکنید، کاریز کیش همیشه یکی از جاهای دیدنی ایران است. پس از سرمایهگذاریهای انجام شده جهت مرمت و بازسازی، حالا میتوان این کاریز را یک جاذبه توریستی بینالمللی نامید.
۵. دریاچه مهارلو
عجیبترین جاذبه توریستی شیراز دریاچه نمک مهارلو است. نکته شگفتانگیز این دریاچه رنگ صورتی آن است. این دریاچه در اواسط تابستان رنگی سرخ به خود میگیرد زیرا میزان بالای تبخیر و غلظت نمک باعث تشکیل جلبکهایی میشود که شما را با یک دریاچه صورتی رنگ مواجه میکند.
ترکیب رنگ سفید نمک و رنگ سرخ دریاچه یک هارمونی جادویی برای گردشگران داخلی و خارجی پدید آورده است. این دریاچه پناهگاهی ایمن برای پرندگان و به ویژه فلامینگوها است.
دریاچه مهارلو در 57 کیلومتری جاده شیراز به فسا و در نزدیکی روستایی با همین نام قرار دارد. پس از بازدید از دریاچه میتوانید به باغهای مملو از درختان بادام، انجیر و انار روستای مهارلو نیز سر بزنید. بهترین زمان سفر به این دریاچه از اواسط پاییز تا اواسط اردیبهشت است زیرا با شروع بارشها عمق آب دریاچه به 1 الی 3 متر میرسد.
۶. دشت لوت
اگر میخواهید مرتفعترین هرمهای ماسهای دنیا را از نزدیک لمس کنید کافی است به دشت لوت سفر کنید. این هرمها از دور همانند آسمانخراشهایی کلوخی هستند و برخی این منطقه را شهر ارواح مینامند. این دشت 10 درصد از مساحت کشور ایران را تشکیل داده است. وسعت لوت باعث شده شما بتوانید از استانهای خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان به راحتی به این دشت دسترسی داشته باشید.
به علت رنگ تیره و خشکی سطح، مناطق مرکزی این دشت به مدت هفت سال گرمترین نقطه کره زمین شناخته شده است. عمده جمعیت ساکن در دشت لوت در منطقهای به نام شهداد زندگی میکنند. بهترین جاذبه گردشگری دشت لوت منطقه کلوتها نام دارد که در 43 کیلومتری شهداد قرار گرفته است. این دشت اولین میراث طبیعی ایران است که در یونسکو به ثبت رسیده است.
بخش بعدی متن را میتوانید در مطالعه نمایید.