جزیره هنگام با آبادی های کوچک با وسعت حدود 50 کیلومترمربع در جنوب جزیره قشم واقع شده و دارای معادن نمک و خاک و سرب است . این جزیره 33/6 کیلومترمربع مساحت دارد و به شکل مخروط ناقصی است که در کرانه های جنوبی جزیره قشم واقع شده است . فاصله آن تا بندرعباس حدود 43 مایل دریایی و تا شهر قشم حدود 29 مایل دریایی می باشد این جزیره ارتفاعات پست آهکی دارد و بلندترین نقطه آن کوه ناکس با 106 متر ارتفاع است . طولانی ترین قطر آن از« روستای هنگام کهنه » تا « روستای هنگام جدید » 9 کیلومتر است. این جزیره در موقعیت جغرافیایی N263912 E555248 واقع است.
تنها فعالیت اقتصادی در جزیره هنگام که اکثر اهالی به آن مشغولند . ماهی گیری و صیادی است . از نقاط دیدنی جزیره تاً سیسات بندری انگلیسی ها است . صید کوسه در اطراف جزیره یکی از فعالیتهای مردم منطقه به شمار می رود. همچنین سواحل مرجانی ، خاکی حاوی آهن ، لاک پشتهای بزرگ و زیبا و دلفین های بسیار زیبای دریایی ، سواحل زیبای صخره ای و شنی ، آکواریم های طبیعی و آهوان از جاذبه های توریستی جزیره هنگام محسوب می شود .
تأسیسات بندری انگلیسیها از دیدنی های بسیار جالب جزیره است و تماشای دستههای دلفین اطراف جزیره از مهیجترین تفریحات مسافران جزیره است. شنا و غواصی در سواحل جزیره و تماشای لاکپشت های دریایی، سواحل زیبای صخرهای و شنی هم که جای خود را دارد. تنها پارک کروکودیل کشور از دیگر جاذبههای داخل جزیره هنگام محسوب میشوند. پارک کروکودیل" نوپک "مهمترین مرکز گردشگری ساخته شده در این جزیره دیدنی و اولین مزرعه پرورش کروکودیل کشور است.
در نزدیکی پارک کمپینگ دائمی برای فراهم شدن امکان اقامت طبیعت گردان وجود دارد. آبتنی در آبهای نیلگون خلیج فارس را که به خاطر مرجانی بودن در این منطقه بسیار شفاف است را از دست ندهید. آب کشی از چاه آب میان نخلستان جزیره را هم حتما تجربه کنید. از تماشای ماهی های آکواریومی گوشتخوار نیز لذت ببرید. چیزی که دریای جنوب را متمایزترمی سازد صخره های سنگی طبیعی در مجادله ی همیشگی با امواج دریاست.
دیدنیهای جزیره
ساحل نقره ای جزیره هنگام
ساحل نقره ای جزیره هنگام، جایی که خاک ساحلش زیر اشعه های نورانی خورشید می درخشد، رنگ نقره ای براق را مدیون فلس های خرده شده ی فراوان ماهی درساحل است . از نزدیک آدم فکر میکند هزاران شیشه اکلیل نقره ای را در ساحل شکسته اند.
جاذبه روستای قدیم و جدید هنگام
جزیره هنگام سه روستا دارد به نام های هنگام قدیم، هنگام نو و غیل. این روستاها به وسیله جاده های شوسه به یکدیگر مرتبط اند. روستای هنگام نو شنی می باشد و برای پهلو گرفتن قایق ها مناسب است. این روستا شامل تاسیسات اسکله، پاسگاه انتظامی، کارخانه ی آب شیرین کن، دفتر پست و مدرسه است. روستای غیل بین ۲ روستای نو و قدیم هنگام قرار دارد. این روستا به دلیل واقع شدن در گودی، آب بسیاری را در خود جمع می کند که به همین دلیل نام این روستا را به زبان محلی، غیل گذاشته اند. روستای قدیم هم که نسبت به دو روستای دیگر کم جمعیت تر می باشد، در فاصله ی ۴ کیلومتری از آنها قرار دارد و اکثر خانه هایش خالی از سکنه می باشد. شغل اصلی اهالی روستای قدیم هنگام، ماهی گیری به ویژه صید کوسه است.
جاذبه تاسیسات بندری انگلیسی ها
انگلیسی ها در زمان حکومت قاجار، با ساختن خانه ها و تاسیساتی نظیر انبار ذغال، تلگراف خانه و غیره در این جزیره نفوذ کردند. به دلیل موقعیت مهم جغرافیایی، انگلیسی ها بسیار به این جزیره در گذشته توجه داشته اند. لذا تاسیسات بندری، دریانوردی و ساختمان های متعددی در آن ایجاد نمودند و از همان محل بر خط کشتی رانی خلیج فارس نظارت داشتند. آنها در سال ۱۹۰۴ خط تلگرافی از جاسک به هنگام احداث کردند. به اعتقاد انگلیسی ها، این جزیره با داشتن سواحل عمیق و مناسب برای لنگر انداختن کشتی ها و داشتن چاه های آب، همچنین به دلیل واقع شدن در منطقه ی استراتژیک نظامی، دارای اهمیت بسیار بوده است.
جاذبه سنگ مادر و دختر
در نزدیکی روستای غیل در جزیره هنگام، سنگ هایی قرار دارد که شبیه انسان می باشد. به اعتقاد مردم این روستا، سنگ ها متعلق به مادر و دخترش می باشد که به هنگام فرار از زورگویان در زمان قدیم، دست دعا به سوی خداوند بلند کردند و از او نجات خواستند. خداوند هم آنها را به سنگ تبدیل کرد و به این وسیله آنها را نجات داد.
جاذبه کوه و خاک های قرمز
در جزیره هنگام کوه ها و خاک های قرمز رنگی وجود دارد که به گلک معروف است. از این خاک قرمز در صنعت سنگ های تزئینی برای ساخت ساختمان ها استفاده می شود. همچنین کاربرد دیگر خاک قرمز یا گلک این است که مردم این منطقه، برای تهیه نوعی مربا که به مربای سوراخ معروف است، از آن استفاده می کنند. در مناطق مرکزی جزیره، خاک قرمز برای ساخت و ساز اسکله و سایر تاسیسات مورد نیاز هم کاربرد دارد.
جاذبه پارک کروکودیل نوپک
پرورش کروکودیل یکی از انواع پرورش جانوران در جهان است که همانند سایر پرورش ها با هدف بهره برداری اقتصادی، همراه با حفظ محیط زیست صورت می گیرد. در کشور ما نیز در سال های اخیر، بررسی های علمی و کارشناسی لازم توسط سازمان های ذیربط نظیر شیلات، محیط زیست و دامپزشکی انجام شده و راه کارهای مناسب بهره برداری از این صنعت تدوین شده است. در این راستا، شرکت نوپک پس از پیگیری و طی مراحل بررسی کارشناسی از سازمان های متولی امر و ناظر، مجوزهای لازم را جهت پرورش کروکودیل در جزیره هنگام را اخذ نموده است. پارک نوپک اولین پارک در ایران می باشد که محیطی را برای پرورش کروکودیل ها در نظر گرفته و با توجه به شرایط اقلیمی منطقه ، سعی دارد تا این جزیره را به یکی از قطب های صنعت جدید در کشور تبدیل نماید.
برای رفتن به جزیره هنگام باید از راه کناره جنوبی جزیره قشم به سمت روستای شیب دراز رفت و از آن جا قایق ها به صورت دربست شما را به گشت دور و داخل جزیره می برند.