در سبزه ميدان شهر قزوين بناي تاريخي کاخ چهلستون خودنمايي مي کند. شاه طهماسب صفوي به علت نزديکي تبريز به مرز عثماني و تهديدات اين امپراطوري، پايتخت را به شهر قزوين منتقل کرد. او با خريد اراضي معروف به زنگيآباد از ميرزا شرف جهان، دستور ساخت کاخ را داد. معروف است اين بنا مربع شکل و به صورت شطرنجي با طرحي از يک معمار ترک در سال 951 هق ساخته شده است. عمارت چهل ستون و سردر عالي قاپو تنها باقيمانده اين ارگ بزرگ صفوي ميباشد. اين ساختمان بعدها الگوي کاخهاي سلطنتي در اصفهان مانند هشت بهشت و چهلستون در قرن يازدهم شد.
بناي باقي مانده در دو طبقه با تزئيناتي چون : ديوارها و سقفهاي نقاشي شده و پنجره و درهاي کشويي مشبک با شيشههاي رنگي است. در دوره قاجار با حکمراني محمدباقرخان سعدالسلطنه در قزوين، اين عمارت مرمت و مرکز حکومت قرارگرفت. سقف اين بنا با شيرواني پوشيده شد و از اين رو در زمره عمارتهاي کلاه فرنگي قرار گرفت.
عبدي بيگ شيرازي شاعر دوره شاه طهماسب در اشعار خود کاخهاي سلطنتي را توصيف کرده و نقاشان بيرون و درون کاخ را معرفي ميکند. از جمله ميرزا علي نقاش، مظفرعلي نقاش، علياصغر کاشي و رضا عباسي که نمونه کتيبه او در سردرعالي قاپو ديده ميشود. در حال حاضر اين مکان موزه خوشنويسي است.