سرای مشیر شیراز یا سرای گلشن شیراز یکی از بازارچه های قدیمی شهر است، این سرا که به سرای هنر شیراز نیز معروف می باشد، در دروازه قاجاریه ساخته شده و در جنوب شرقی بازار وکیل قرار دارد. به دلیل نزدیکی این دو بازار به هم اشتباها آن ها را متعلق به هم می دانند، در صورتی که این سرا یک سرای مجزاست.
بازار گلشن شیراز در سال 1347 با شماره 424 به ثبت آثار ملی رسید. ساختمان سرای مشیر در سال 1348 مرمت و نوسازی شد. دارای یک حیاط در ایوان ورودی با حوضچه است که در کنار این حیاط زیبا و سر سبز مسافران و خریداران خستگی خود را می گیرند.
سرای گلشن شیراز در بخش فروش خود 156 مورد از صنایع دستی با 200 هزار نفر از تولید کنندگان آن ها را جای داده است. کارگاه هایی در محل این سرا باعث شده تا صنایع دستی سراسر فارس در این مجموعه جمع آوری و به بازار عرضه شوند، مانند: سنگ تراشی، حکاکی، ساخت زیورآلات، نقره کاری و …
می توان در میان غرفه ها اجناسی از جمله کالاهای زیر را مشاهده کرد :
مانتو های پته دوزی شده، سفال های لعابی، گلیم بافی، جاجیم، فرش های سنتی، زیورآلات سنتی، منبت کاری، کیف و کفش های سنتی، پوسته دوزی، تسبیح و سنگ، انگشتر، قاب های خاتم کاری شده، خطاطی روی پوست و …
معماری بازار
بازار سنتی مشیر دارای یک هشتی می باشد که فضای آن را به دو بخش تقسیم کرده است. درب چوبی قدیمی و بزرگی در قسمت ورودی هشتی به چشم می خورد. وجود مکان های معروف و مهم از منظر گردشگری از جمله شاه چراغ و مجموعه وکیل شیراز باعث شده تا این سرا از جمله مکان های پربازدید گردشگری و مسافران قرار بگیرد.
سرای مشیر شیراز متعلق به دوره قاجار در سال 1288 است که توسط ابوالحسن خان مشیر الملک بنا گردید. این سرا دارای دو طبقه می باشد و غرفه های آن در طبقه ی پایین و کارگاه ها در طبقه ی بالا قرار دارند.
آدرس سرای مشیر شیراز : تقاطع خیابان لطف علی خان زند و طالقانی، به سمت بازار وکیل شیراز