از بین روغن های خوراکی بهترین روغن جهت پخت و پز و سالاد کدام است؟
انواع روغن های مایع ویژگی های تغذیه ای خاص خود را دارند بنابراین توصیه می شود بسته به کاربرد آنها (پخت و پز، سالاد و سرخ کردنی) مصرف شود. به ترتیب اولویت استفاده از روغن های زیتون، کنجد ،کلزا، ذرت، آفتاب گردان و سویا توصیه می شود.
منظور از عبارت اسیدچرب ترانس بر روی ظروف روغن ها چیست؟
در طی تبدیل روغن مایع به روغن های جامد یا نیمه جامد که از نظر شیمیایی پایدارتر می باشند، نوعی اسیدچرب مضر در روغن ایجاد می شود. اسیدچرب ترانس نوعی چربی مضر است که سبب افزایش کلسترول بدخون، گرفتگی رگ ها، افزایش خطر بیماری های قلبی و عروقی، پرفشاری خون و سکته های مغزی و قلبی می شود.
از چه روغنی برای سرخ کردن باید استفاده کرد؟
روغن مخصوص سرخ کردنی، زیرا این روغن در برابر حرارت مقاوم بوده و هنگام سرخ کردن نمی سوزد و کف نمیکند. با سوختن و دود کردن روغن ترکیبات سرطان زا در آنها ایجاد می شود.
چه توصیه هایی برای استفاده مناسب تر و تعداد بار مصرف مجدد از روغن های سرخ کردنی وجود دارد؟
بهتر است از شعله کم برای سرخ کردن استفاده شود. اگر روغن در هنگام سرخ کردن دود نکند و تیره نشود می توان 3 الی 4 بار در همان روز از آن استفاده کرد. برای این کار باید روغن را سرد کرد و سپس از صافی عبور داد و در یخچال یا جای خشک و خنک نگهداری کرد.
آیا می توان از روغن زیتون و روغن هسته انگور جهت سرخ کردن موادغذایی استفاده کرد؟
به دلیل پایین بودن مقاومت در برابر حرارت برای سرخ کردن مناسب نیستند.
آیا می توان روغن را فریز نمود؟
خیر، یخ زدگی باعث فساد سریع تر روغن می شود.
بهترین مکان برای نگهداری ظرف روغن بازشده کجاست؟
مکان خشک و خنک و دور از نور و حرارت اجاق گاز مثلاً داخل کابینت آشپزخانه برای نگهداری روغن مناسب است.
از خرید چه روغن هایی از محل عرضه باید خودداری کرد؟
در صورت قرار دادن روغن در پشت شیشه و در معرض نور خورشید باید از خرید آن روغن خودداری کرد.
آیا روغن حیوانی که در دمای محیط نرم و روان است در درون رگ ها رسوب نمی کند ولی روغن مایع چون به سختی از ظروف پاک می شود و چسبندگی بیشتری دارد در درون رگ ها هم بیشتر رسوب می کند؟
این مطلب درست نیست زیرا گرفتگی رگ ها ناشی از رسوب کلسترل خون است و روغن های حیوانی کلسترول بالایی دارند. چسبندگی روغن ها در ظروف در اثر ترکیبات پلیمری حاصل از فساد روغن در اثر حرارت است.
چرا روغن جامد غذا را خوشمزه تر می کند؟
طعم روغن تابع عوامل مختلفی از جمله نوع روغن و کیفیت عملیات تصفیه بوده و نمی توان مایع و جامد بودن را تنها دلیل طعم آن ها دانست و از طرفی جذب روغن جامد در ماده غذایی نسبت به روغن مایع بالاتر است لذا غذا چرب تر و خوشمزه تر به نظر می آید.