سلوليت چشمي چيست؟
سلوليت چشمي عبارت است از التهاب بافت حفره چشمي به دليل عفونت هاي ويروسي، قارچي يا باكتريايي كه معمولاً از ساختمانها و بافت هاي عفوني مجاور بخصوص سينوس هاي عفوني به چشم منتقل مي شود.
علت بیماری چيست؟
سلوليت چشمي از سرايت عفونت از دستگاه تنفسي فوقاني، يا گسترش مجاورتي از كانونهاي عفوني مجاور مثل گل مژه يا عفونت مجراي اشكي و يا سينوزيت و همچنين آسيب هاي موضعي پوست، آبسه، گزش حشرات يا زرد زخم ناشي مي شود.
علائم بيماري چیست؟
تورم، قرمزي، پر خوني، درد در ناحيه چشم و افزايش گلبول هاي سفيد خون از علائم اصلي اين بيماران است و علائم ديگر كه ممكن است در بيماران ديده مي شود موارد زير مي باشد: محدوديت حركات چشم، كاهش ديد و تب
درمان سلولیت چشم چیست؟
درمان سلوليت چشمي شامل موارد زير مي شود:
- شروع آنتي بيوتيك درماني
- استفاده از كمپرس گرم
- قطره ضد احتقان بيني در مواردي كه ناشي از سينوزيت باشد.
در موارد نادر و شديد بيماري، درمان با آنتي بيوتيك پاسخ نمي دهد و درمان جراحي براي تخليه آبسه و ترشحات عفوني سينوس استفاده مي شود.
سلوليت چشمي به دليل نزديكي به مغز در صورت عدم درمان به موقع مي تواند اثرات جدي و جبران ناپذيري ايجاد كند. بنابراين اهميت درمان در شروع به موقع آن است.
آیا می توان از بروز آن پيشگيری کرد؟
دقت در درمان به موقع و سريع بيماريهاي عفوني در عفونت هاي اطراف چشم نقش عمده اي در پيشگيري دارد.
مادر گرامی؛
سلوليت چشمي خفيف در كودكان اغلب به صورت سرپايي و با تجويز آنتي بيوتيك هاي خوراكي و با پيگيري با فواصل نزديك درمان مي شود ولي در كودكان كمتر از 1سال يا در موارديكه بيماري همراه با علائم شديد مانند تب بالا ، استفراغ و بي حالي است حتماً به بستري در بيمارستان و تجويز آنتي بيوتيك وريدي نياز است.
چند توصيه برای والدین
- شستن دستها پس از تماس با چشم ها
- تميز كردن وسايل آلوده با هيپوكلريت سديم 10 درصد (در عفونت آلوده ويروسي)
- استراحت در منزل و عدم انجام ورزش بعد از ترخيص تا زمان توصيه شده توسط پزشك
- عدم استفاده از وسايل شخصي به صورت مشترك مثل حوله و لباس خواب
- كنترل از نظر هر گونه علائم تب پايدار ، سينوزيت، سردرد، تورم ناحيه صورت
- توصيه به عدم فرستادن كودك به مدرسه تا يك هفته