Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

چگونه با هوس خوردن شیرینی مقابله کنیم؟ - قسمت اول

چگونه با هوس خوردن شیرینی مقابله کنیم؟ - قسمت اول

همه ما خوردن شیرینی را دوست داریم.

در موقعیت‌های مختلف نیز خود را با خوردن شیرینی سرگرم می‌کنیم و از آن لذت می بریم. اما مشکل اینجاست که برای بیشتر افراد شکر و قند به یک هوس تبدیل می شود و نمی‌توانند در برابر آن مقاومت کنند. به جای اینکه گاه به گاه و در موقعیت‌های خاص به خوردن دسرهای شیرینی بپردازند هر روز مقدار زیادی از این مواد را مصرف می‌کنند و این موضوع به نیاز روزانه شان تبدیل می‌شود.

اگر شما نیز جزو این افراد باشید حتما می‌دانید هوس خوردن مواد شیرین چقدر قدرتمند است. اما مهم نیست این هوس شما چقدر شدید است می‌توانید به کمک رژیم های هوشمند از شر آن خلاص شوید. رهایی از شر این اعتیاد می‌تواند شما را ازاد سازد.

در این مقاله قصد داریم 15 روشی را بیان کنیم که به کمک آن قادر خواهید بود هوس خود برای خوردن شیرینی را کمتر نمایید.

صبحانه سرشار از پروتئین مصرف کنید:

تحقیقات و مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که پروتئین در صبحانه می‌تواند جلوی هوس افراد به شکر و قند را بگیرد. پروتئین‌های بدون چربی همچون ماست یونانی، کره بادام زمینی، تخم مرغ و پنیر کم چرب هورمون‌های تحریک کننده گرسنگی کمتری ایجاد می‌کند.

این مواد PPY بیشتر تولید خواهند کرد. این هورمون می‌تواند سیگنال‌های سیری را به مغز ارسال کند. اسکن MRI افرادی که از صبحانه‌ای با پروتئین بالا استفاده کرده بودند نشان داد که فعالیت در نواحی از مغز که مرتبط با هوس و اشتهاست در این افراد کمتر شده است. نمی‌توانید صبح زود چیزی بخورید؟ مشکلی نیست. سعی کنید صبحانه خود را ساعت ۱۰ صبح بخورید.

 

هرگز گرسنه نمانید:

عبور کردن از وعده‌های غذایی اصلی می‌تواند هوس شما به خوردن شیرینی و مواد شیرین را بیشتر کند. نخوردن وعده غذایی سطح قند خون را پایین تر می آورد و باعث می‌شود در طول روز به خوردن مواد بیشتری روی بیاورید تا کالری‌های از دست رفته را جبران نمایید.

در طول روز ۵ بار غذا بخورید که سه مورد آن وعده غذایی اصلی و دو موردش میان وعده‌های سرشار از مواد غذایی خوشمزه و مقوی همچون غلات سبوس دار، حبوبات، گوشت/مرغ/ماهی/ بوقلمون بدون چربی، آجیل، لبنیات شیرین نشده کم چرب، تخم مرغ و سبزیجات است.

این مواد شما را سیر نگه می‌دارد و می‌تواند تعادل خوبی بین پروتئین‌های بدون چربی، کربوهیدرات‌های انرژی زا، چربیهای سالم ایجاد نماید و سطح قند خون را پایدار سازد.

 

نسبت به شکر و قند پنهان در مواد غذایی هوشیار باشید:

برای مبارزه با هوس شیرینی و کاهش مصرف قند باید با غذاهایی که قند مخفی دارند آشنا باشید. این نوع مواد در برگیرنده قند و شکر پنهانی هستند که بیشتر افراد چیزی در مورد آن نمی‌دانند. سس کچاپی که بر روی غذاهای خود می ریزید، سس سالادی که استفاده می‌کنید و مواد دیگر ممکن است شکر و قند پنهان داشته باشند.

این مواد نه تنها شکر اضافی وارد بدن می‌کنند بلکه می‌توانند سطح هوس شما را افزایش دهند. این گونه شکرهای افزودنی اشتهای شما را بیشتر می‌کنند و هوستان را برای مواد شیرین افزایش می‌دهند. یخچال و کمد خود را بررسی کنید و برچسب روی مواد غذایی را به دقت مطالعه نمایید. غذاهایی که قند و شکر بیشتری دارند را پیدا کنید و مصرف آن‌ها را به حداقل برسانید.

 

چاشنی‌های خود را تغییر دهید:

شکر ممکن است شیرین باشد اما طعم‌های متفاوت دیگری در دنیا وجود دارد که ممکن است برای شما لذت بخش باشد. اگر وانیل را روی غذاهای خود بریزید یا گوجه فرنگی برش خورده را به همراه برگ‌های تازه ریحان به غذاهای خود اضافه کنید متوجه خواهید شد که چقدر ادویه و گیاه در دنیا وجود دارد که شما از طعم آن بی خبر بودید.

سعی کنید ادویه‌های مختلفی را امتحان کنید. ادویه‌هایی همچون زنجبیل و دارچین را می‌توانید به کار گیرید. سایر چاشنی‌ها و طعم‌ها همچون سرکه بالزامیک، روغن زیتون فوق بکر، پوست پرتقال و لیمو، سس تند و سایر موارد را فراموش نکنید.

 

بیشتر بخوابید کمتر هوس شیرینی کنید:

نکته کلیدی برای توقف هوس شیرینی و مواد شیرین، ایجاد تعادل در هورمون‌های گرلین و لپتین است. اگر بتوانید هماهنگی بین این هورمون‌ها را حفظ کنید هوس کمتری به مواد شیرین خواهید داشت. اما اگر کمتر از مقدار زمان پیشنهاد شده (۷ الی ۹ ساعت) در شب بخوابید به هدف خود دست نخواهید یافت.

مطالعه انجام شده در دانشگاه شیکاگو نشان می‌دهد که نخوابیدن در شب می‌تواند سطح لپتین را تا ۱۸ درصد کمتر کند و سطح گرلین را تا ۳۰ درصد افزایش دهد. این تغییرات باعث می‌شود هوس شما برای خوردن مواد شیرین تا ۴۵ درصد افزایش پیدا کند.

کمبود خواب نه تنها باعث می‌شود غذاهای شکردار جذاب تر از قبل به نظر برسد بلکه می‌تواند توانایی شما برای مقاومت در برابر آن را کاهش دهد. بخشی از مغز شما که مانع از ایجاد هوس به مواد شیرین می‌شود به هنگام خستگی فعال نخواهد بود. پس داشتن خواب کافی برای تعادل هورمون‌ها و افزایش استقامت شما در برابر مواد شیرین ضروری است.

 

تحرک خود را بیشتر کنید تا جلوی هوستان به مواد شیرین را بگیرید:

اگر جزو افرادی هستید که تمایل زیادی به خوردن مواد شیرین دارند، داشتن حرکات بدن می‌تواند این حس را غیرفعال سازد. بر اساس مطالعات انجام شده، هرچقدر بیشتر بنشینید اشتهای بیشتری برای خوردن مواد غذایی خواهید داشت حتی اگر بدن نیازی به کالری نداشته باشد. تمرینات قدرتی می‌تواند عضلات را قوی تری سازد که در این شرایط گلوکز بیشتری مصرف می شود.هر نوع فعالیت ورزشی می‌تواند برای بدن شما مفید باشد.

 

 

بخش بعدی متن را می‌توانید در چگونه با هوس خوردن شیرینی مقابله کنیم؟ - قسمت آخر مطالعه نمایید.

برای شرکت در مسابقه و پاسخ به سوالات وارد سایت شوید اگر عضو نیستید ثبت نام کنید


یادبان، نکوداشت یاد رفتگان

ارسال نظر

اطلاع رسانی

کافه خوندنی

مقاله بخوانید، جایزه نقدی بگیرید

از اول خرداد 1400

هر هفته 10 جایزه

100 هزار تومانی و 5 جایزه 200 هزار تومانی

هر ماه یک جایزه یک میلیون تومانی

و 2 جایزه 500 هزار تومانی

برای ثبت نام کلیک کنید

اعضا سایت، برای ورود کلیک کنید . . . 

 

اطلاع رسانی

آمار

  • بازدید امروز: 387
  • بازدید دیروز: 9027
  • بازدید کل: 22928353